Terugblik speel en voorleesmiddagen van 12 en 26 juni 2019

I.s.m. de bibliotheek, centrum voor jeugd en gezin, mammacafé, Homestart en St. Aanzet wordt er 3x een speel- en voorleesmiddag voor kinderen en ouders georganiseerd bij speel-o-theek Ikkie.
De eerste twee zijn in middels geweest en hieronder volgt een klein verslag van deze middagen:

Op 12 juni viel deze middag samen met de nationale buitenspeeldag van Jantje Beton. Op deze dag werd het buitenspelen extra onder de aandacht gebracht. Zo ging o.a. de tv-zender Nickelodeon op zwart beeld, zodat kinderen zoveel mogelijk gestimuleerd werden om buiten te spelen. Bij Ikkie was er ook van alles te beleven tussen 13.00-15.00
En je kon er zo binnen lopen zonder aan te melden
Helaas werkte het weer niet mee, de regen kwam met bakken uit de hemel.
Ondanks het slechte weer kwamen er toch ongeveer 8 kinderen met hun ouders naar Ikkie.
Binnen kon er geknutseld worden. Daarnaast was er door verschillende ouders wat lekkers gemaakt en konden we kiezen uit heel veel internationale lekkernijen!
Verder was er een voorleeshoek en de boekfiets is langs geweest. In deze fiets zitten heel veel leuke verhalen(boeken) en attributen.
p deze manier wordt het voorlezen heel levendig/interactief gemaakt. Er zijn kinderen die ademloos zitten te luisteren maar ook kinderen die het verhaal een eigen wending geven. Heel leuk om te zien.
Ondanks het slechte weer waren er toch twee kinderen heerlijk aan het fietsen op het plein en was de eerste dag toch een aardig succes.
Ook de dames van de Bibliotheek, Centrum voor jeugd en gezin, St. Aanzet en Homestart waren enthousiast, vooral over onze locatie.

Op woensdag 26 juni was de 2de middag met dit keer als thema “gezonde hapjes en drankjes”.
De zon scheen heerlijk en het was niet overdreven heet, wat een verschil met de vorige keer!
Alle activiteiten konden buiten plaatsvinden.
De boekfiets en voorleeshoek en het knutselen waren er weer, met als thema gezonde voeding. En er was een tafel gemaakt met daarop allerlei lekkere/gezonde hapjes( denk aan tomaatjes, komkommer, banaan, watermeloen en nog veel meer)
Ook konden ouders en kinderen zien hoeveel suiker een product bevat en hoeveel minuten je moet lopen of fietsen om die suikers weer te verbranden en werd er iets verteld over de “Monkey plate” methode. De kinderen konden zelf een bord maken met lekkere/gezonde hapjes en op die manier nieuwe dingen proeven/eten.
Op het plein kon er lekker gespeeld worden. Zo stond er een waterbaan klaar en werd er gefietst en gestept en oefende er een paar kinderen met steltlopen!
En deze middag werd bezocht door ongeveer 70 mensen(ouders en kinderen)
Wat een ongelooflijk verschil met 12 juni.

Woensdag 17 juli is de volgende speel- en voorleesmiddag met als thema “bewegen”

Kalender

November 2021
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Agenda

Geen evenementen